Blogs frontpage » HSP » HSP Overlevingsgids: Tip 4
31/10-13 om 19.34 door: Barbera

HSP Overlevingsgids: Tip 4

Tip 4: Gebruik je hart.

HSP: gebruik je hartDeze tip gaat over jezelf verbinden door middel van je hart. Eerst verbind je je met jezelf (zie vorige tips) en van daaruit ga je je verbinding met je omgeving. Deze verbinding gaat over houden van, liefdesrelaties, de band met je familie en vrienden, je eigenwaarde.
Als je van jezelf houdt dan respecteer je je eigen gevoelens en kun je je daarmee verbinden. Als hooggevoelig mens voel je deze verbindingen zeer intens
waardoor het extra pijn doet als een verbinding verbroken wordt.
Op het moment dat je de verbinding vanuit jezelf aangaat met je omgeving, dan voelt dat heel puur voor de ander. Je kijkt namelijk eerst naar jezelf en niet eerst naar
de ander. Daardoor hoeft de ander niet in de verdediging te schieten of zich aangevallen te voelen en wordt jij volledig geaccepteerd voor wie en wat je bent. Je hebt je kwetsbaar opgesteld en de ander kan niet anders dan dit accepteren.


Oefening: om in contact te komen met je hart en de liefdesenergie van je hart,
hoef je niets anders te doen dan je aandacht te vestigen op je hart. Deze zit in
het midden van je borst. Adem rustig in en uit via je hartstreek en voel wat het
doet. Dit kun je ongemerkt overal doen. Kijk hoe de energie verandert in je
omgeving en in het contact met de mensen met wie je bent.

Een leuke oefening en ik ben benieuwd naar je ervaringen als je deze oefening doet, is je contact met de mensen om je heen veranderd? En zo ja hoe? Ik zou het fijn vinden als je je ervaring(en) wil delen via het contact formulier hieronder.