Blogs frontpage » HSP » HSP Overlevingsgids: Tip 6
15/11-13 om 11.41 door: Barbera

HSP Overlevingsgids: Tip 6

Tip 6: Reflecteer regelmatig!

HSP: ReflecteerReflecteren is een ander woord voor het heldere weten, de stem van je
intuïtie. Als je reflecteert is er rust in je hoofd en geen gepieker.
En als het rustig is in je hoofd, dan zul je als hooggevoelig mens, flitsen van inzichten krijgen. Je bent ergens, je komt ergens mee in contact en je zomaar ineens krijg je een inzicht. Je ontvangt beelden, je hoort woorden, of je weet het gewoon ineens.
Het kan heel verwarrend zijn om hiermee om te leren gaan. Dit is een proces op zich, waar je in het begin niet altijd even blij mee bent. Ik werd er in iedergeval niet blij van! Waarom kon ik nou niet ‘gewoon’ zijn. Waarom zag ik dingen anders dan anderen? Ik vond het ook heel eng. Ik was bang om alleen te zijn, bang om dingen te ondernemen, bang dat anderen mij maar raar vonden. Ik zag vage dingen die ik niet kon plaatsen en voelde dingen die andere mensen niet voelden. Niet bepaald een pretje. Maar ik heb geleerd mijzelf af te sluiten voor al deze indrukken. Toen ik eenmaal besloten had voor mijzelf dat ik niet meer alles wilde zien, voelen en weten is het ook opgehouden. Wanneer ik het wel nodig heb, bijvoorbeeld in mijn werk, dan zet ik ‘het’ weer aan. Je wordt anders doodmoe. Je kunt er helemaal niets mee.
Iedereen is verantwoordelijk voor zichzelf en heeft zijn eigen lessen te leren. Hoe graag je iedereen ook van iedere valkuil zou willen behoeden, dat kan niet. Wanneer je je indrukken kunt gaan inzetten voor je werk,  je intuïtie kunt gebruiken om belangrijke keuzes te maken of routes uit te stippelen, dan wordt het ineens leuk en heb je een extra tool in handen om je leven gemakkelijker te maken. Luister daarom goed naar je intuïtie, deze weet het wel en is een goede raadgever!

Oefening: Om je derde oog te activeren, steek je een kaars aan of een
theelichtje en je kijkt een poosje in het vlammetje. Dan sluit je je ogen en dan
zie je het vlammetje ineens voor je, achter je gesloten oogleden. Blijf net zo lang
‘kijken’ tot het beeld vervaagd en dan kun je het nog eens herhalen.