Blogs frontpage » Gezondheid » De kracht van regeneratie
16/12-13 om 19.47 door: Barbera

De kracht van regeneratie

De Filosofie van Regeneratie kent 3 belangrijke uitgangspunten:

 

1. Het lichaam heeft een ingebouwd zelfherstellend vermogen.

Dit kan alleen optimaal werken als het op de juiste wijze wordt gevoed.

Duizenden jaren geleden geloofden de Chinezen al dat gezondheid en balans de natuurlijke staat van het lichaam is, en dat het lichaam heel goed in staat is om zichzelf steeds weer in balans te brengen als het van de juiste voeding wordt voorzien.

Dit uitgangspunt vormt de basis van de Filosofie van Regeneratie.

Elke dag sterven oude lichaamscellen af en worden nieuwe cellen geboren. 

Ons lichaam wordt op deze wijze elke periode van 7 jaar geheel vernieuwd, alle cellen worden vervangen. Veel verschijnselen die wij zien als normaal /  bijverschijnsel van het ouder worden, zijn in werkelijkheid een gevolg van onvoldoende goede voeding en een opstapeling van gifstoffen die een gezond en soepel functioneren van het lichaam in de weg staan. Als het lichaam gezond en in balans komt zijn je nieuwe cellen gezonder en verjong je!

 

2. Deze voeding moet komen van héél voedsel, héél gevarieerd voedsel.

Het lichaam is ontworpen om zijn voeding te verkrijgen uit heel voedsel zoals groenten, fruit, noten en zaden. Alleen hele voeding heeft de synergie ( bouw- en voedingsstoffen in hun natuurlijke samenhang en dus elkaar aanvullend en samenwerkend) die nodig is om deze taak te vervullen - alleen heel voedsel heeft de juiste structuur en samenstelling die door het lichaam kan worden opgenomen om vervolgens te worden gebruikt om het lichaam te voeden, te reinigen en in balans te brengen. NU PLUS voedt specifiek de darm wat de absorptie regelt.

 

In het lichaam zijn 5 belangrijke systemen  te onderscheiden:

het hormoonstelsel, het spijsverteringsstelsel, het ademhalingsstelsel, de vochthuishouding en het immuunsysteem. Qua elementen: vuur, aarde, metaal, water en hout.

Deze systemen hebben allemaal verschillende voedingsbehoeften en het lichaam neigt naar ziekte, overgewicht of een laag energiepeil als niet het hele lichaam op de juiste wijze wordt gevoed. Het kan alleen optimaal functioneren als het gevoed wordt met volwaardige, hele voeding in de juiste samenstelling en concentratie waardoor het werkelijk alle voedingsstoffen in voldoende mate binnen krijgt. Dan pas kan je zeggen dat je in goede balans bent. Een systeem is zo sterk als de zwakste schakel: wat is het gevolg wanneer 1 van de 5 paarden het verdomt om de kar te trekken?

 
image    

Overzicht vijf elementen systeem klik

De woorden in geel zijn namen van producten.

 

3. Gezondheid vraagt om het nemen van verantwoordelijkheid.

Persoonlijke beslissingen liggen aan de basis van ons welzijn. Dr. Chen zegt het heel simpel: "Luister naar je lichaam, en het zal je vertellen wat je moet doen." Het lichaam is de beste graadmeter voor de waarde van het voedsel dat je tot je neemt. Als je een dokter nodig hebt, ga dan naar een dokter. Als je je voeding moet verbeteren, zorg dan dat je je voeding verbetert. "Let your food be your medicin, not medicin your food!" stelde Hypocrates.