Blog


Nov 30, 2013
Posted by: Barbera

10 krachtige affirmaties om los te laten en in het NU te leven

Elke dag kunnen we vragen om (en ontvangen van) helende energie van het universum. Open je hart en laat die energie naar je toe stromen, door je heen gaan en doorstromen naar anderen. Als je leeft in het hier en nu, dan kun je het leven toestaan te gebeuren in plaats van dat je het leven probeert te forceren. Op het moment dat je spijt over het verleden en angst voor de toekomst los kunt laten, kun je pas het meeste halen uit elke huidige dag.

Hier zijn 10 affirmaties die je kunnen helpen los te laten en je leven Nu te laten gebeuren!

Affirmatie - Arnhem1.Accepteer verandering

Vandaag sta ik open voor verandering. Ik heb vertrouwen in een hogere macht en ik geloof dat de plek waar ik heen ga beter is dan de plek waar ik vandaan kom. Ik weet dat verandering noodzakelijk is om te gaan waar ik heen moet.

2. Hou onvoorwaardelijk van jezelf

Vandaag werk ik aan het onvoorwaardelijk houden van mijzelf.  Ik vraag om hulp bij het loslaten van mijn zelfhaat en ander onproductief gedrag. Vandaag wil ik mijzelf waarderen en onvoorwaardelijk van mijzelf houden.

3. Laat je angsten los

Vandaag vraag ik hulp bij het loslaten van de dingen waar ik angst voor heb. Ik verwelkom rust, vertrouwen, acceptatie en veiligheid in mijn leven. Ik blijf wel luisteren naar mijn gezonde, rationele angsten, maar de overige angsten laat ik los.

4. Neem risico's

Vandaag vraag ik om hulp bij het nemen van gezonde risico's. Ik vraag om hulp bij het los laten van mijn angst om te falen.....en om te slagen. Ik vraag om hulp bij het volledig leven van mijn leven, zodat ik kan beginnen te genieten van alle geweldige stappen van mijn levensreis.

5. Neem de tijd voor meditatie

Vandaag plan ik tijd voor meditatie. Meditatie stelt me in staat terug te komen bij mijzelf. Meditatie stelt me in staat mijzelf te helen. Meditatie stelt me in staat meer en meer van mijzelf te houden. Meditatie helpt mij te genieten van mijn levensreis.

6. Verontschuldiging

Vandaag ga ik proberen om helderheid te scheppen in mijn verontschuldigingen. Ik neem verantwoordelijkheid voor mijn eigen acties en niet voor die van iemand anders. Ik vraag om hulp bij het uitzoeken van de zaken waar ik me werkelijk voor moet verontschuldigen en dat doe ik dan ook zonder reservering.

7. Focus op rust en kalmte

Vandaag ga ik me focussen op een rustig tempo, in plaats van op een gejaagd tempo. Ik beweeg me rustig voort tijdens mijn levensreis en niet met en krankzinnige snelheid. Ik laat mijn behoefte om gespannen en overstuur te zijn los en vervang deze door gevoelens van kalmte en harmonie.

8 Laat dingen gebeuren

Vandaag laat ik de dingen gebeuren zonder me zorgen te maken over de betekenis van elke gebeurtenis. Ik heb er vertrouwen in dat ik hierdoor zal groeien in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb er vertrouwen in dat dat gene wat ik ervan moet leren, in de toekomst vanzelf duidelijk zal worden.

9. Dankbaar zijn

Vandaag oefen ik met dankbaar zijn. Ik ga proberen er een gewoonte van te maken om dank je wel te zeggen, zelfs tegen de "problemen" in mijn leven, omdat deze uitdagingen belangrijke lessen zin waar ik van kan leren. Dankbaarheid is de sleutel die problemen verandert in zegeningen en daarmee in onverwachte kadootjes.

10. Vertrouwen

Vandaag vertrouw ik erop dat alles gebeurd met een reden en ik vertrouw erop dat alles wat goed is mijn kant op komt. Ik hou in gedachten dat we soms niet alles krijgen wat we willen, omdat er iets veel beters geplanned staat voor ons.

Vind je loslaten nog lastig of wil je meer weten over affirmaties en hoe je die inzet? Plan dan een gratis moeiteloos jezelf zijn sessie met mij en je krijgt gelijk al de eerste tips.

Heb je mijn gratis Burn-out zelfhulpgids al gedownload? 

Download gratis burnout ebook


HSP ChecklistDownload de HSP Checklist

 

 

 

Wij hebben ook een hekel aan spam!

Check of jij een Hoog Sensitief Persoon (HSP) bent

Doe de quiz!