Blogs frontpage » HSP » 7 simpele tips om je energie te beschermen
07/4-14 om 19.21 door: Barbera

7 simpele tips om je energie te beschermen

Hooggevoeligheid - 2beinbalance - arnhem - barbera schoutenAls je ook maar en beetje op mij lijkt dan voel je je het prettigst in je eigen omgeving. Voor veel mensen geldt dat hun (t)huis een bepaald niveau van geborgenheid brengt die geen andere plek biedt. Voor mij persoonlijk is het de enige plek waar ik me veilig voel van de buitenwereld. Maar, hoe energetisch gezond is jouw huis? Sommige mensen zijn er van overtuigd dat vredig alleen van toepassing is op je inwendige staat, maar ik denk daar toch anders over. Ik heb gemerkt dat als het chaotisch of rommelig is in mijn huis, dat een negatief effect heeft op mij. We wisselen namelijk constant energie uit met onze omgeving en soms kan dat letterlijk alle energie uit je zuigen. Dit stopt ook niet op het moment dat je fysiek weg gaat, het volgt je naar huis.

Ik ben erg gevoelig voor de energieën van andere mensen. Meestal hebben zij een positieve invloed op mij, maar soms voel ik me ook misselijk en/of licht in mijn hoofd. Sinds ik veel met mensen ben gaan werken, heb ik maatregelen moeten nemen om mezelf en de genen om wie ik geef te beschermen. Daarom schrijf ik nu een stuk over hoe ik mijn energie in balans hou, ongeachte de gekte die er om me heen kan zijn.

  1.  Salie. Salie is een fantastisch middel dat helpt bij het verminderen en verwijderen van ongewenste energie in je huis. De geur kan nogal overheersen, dus het openen van een raam is wel aan te raden. De truc voor het gebruiken van salie is dat je moet bevestigen wat je wil. Ja, salie branden zal verdrijven wat er aanwezig is, maar je moet wel weten waarom je het gebruikt. Ik gebruik salie voor die lastige energie die niet weg wil. Als ik het verbrand, dan spreek ik die energie direct aan. Ik zorg er ook voor dat ik alle hoeken heb gehad en dat ik de ruimtes achter deuren niet oversla (soms verstopt energie zich namelijk). De enige waarschuwing die ik je mee wil geven is dat salie echt alles verwijderd, dus ook de goede energie.

  2. Stenen. Stenen zijn geweldig om te gebruiken als bescherming. Stenen als een zwarte obsidiaan, amethist, onyx, rookkwarts of zwarte toermalijn beschermen niet alleen tegen psychische aanvallen, ze beschermen je ook tegen je omgeving. Stenen kunnen gedragen worden, maar je kunt ze ook plaatsen in je huis. In je huis of op kantoor kunnen ze beschermen tegen straling. We leven in een technologische maatschappij. Denk maar aan alle gadgets die je thuis, in je handtas of in de auto hebt. Technologie is overal. Deze apparaten sturen een elektromagnetische straling uit die schadelijk kan zijn voor het lichaam. Het is belangrijk dat je je blootstelling hieraan balanceert. Aragoniet is ook een erg krachtige steen.

  3. Meditatie. Meditatie is eigenlijk essentieel bij het creëren van een holistisch lichaam. Je lichaam steeds weer toestemming geven om te herstellen zorgt ervoor dat je langer leeft. Je verhoogd ook je eigen frequentie en daarmee versterk je je lichaams- natuurlijke afweer mechanisme. Je zult merken dat je minder vaak verkouden bent, minder last hebt van emotionele uitbarstingen en dat je meer uithoudingsvermogen hebt. Men denkt vaak ten onrechte dat je moet mediteren als een Tibetaanse monnik, maar dat is niet zo. Doe wat bij jou past. Er zijn verschillende geleide meditaties die eenvoudig, duidelijk en krachtig zijn. Je belangrijkste gereedschap is je ademhaling. Als je je geest niet tot rust kunt brengen, geef hem dan iets om op de focussen, tel je ademhaling.

  4. Wassingen. Ik had het hierboven al over salie, die grondig alles verwijderd. En alternatief voor salie zou een beschermende wassing kunnen zijn. Je kunt veel verschillende kruiden gebruiken om een effectieve wassing te maken. Persoonlijk gebruik ik graag basilicum. Het ruikt goed, je kan het overal kopen en je kunt er ook nog mee koken. Kaneel, klaver en rozemarijn zijn ook fantastische opties. Wassingen zijn gemakkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is een pot (het liefst iets van klei of aardewerk), water en het kruid van je keuze. Vervolgens kook je deze op een laag vuurtje. Ik heb gemerkt dat een simpele affirmatie of wat ontspannende muziek je reactiviteit helpt verhogen.

  5. Bewegen. Bewegen helpt je lichaam afvalstoffen af te voeren en draagt bij aan je vitaliteit. Elke dag bewegen helpt je niet alleen om af te vallen, het geeft ook en enorme boost aan je afweer systeem. Welke vorm van bewegen je kiest is niet belangrijk, wat belangrijk is is dat je het doet!

  6. Affirmaties. Sommige mensen vinden affirmaties maar raar. Het idee dat iemand zichzelf 'voor de gek houdt' ergens in te geloven met een zinnetje zou misschien inderdaad wel lachwekkend kunnen zijn. Maar het werkt wel! Ergens in geloven kan zieke mensen genezen, de armen rijk maken en je helpen de hoogste berg te beklimmen. Ergens in geloven kan krachtige gevolgen hebben. Na een lange dag thuiskomen, terwijl ik zachtjes tegen mezelf "niets komt met me mee" herhaal voor ik mijn voordeur binnenstap, geeft me een krachtig gevoel. Het geeft me namelijk de mogelijkheid om mijn zorgen en tegenslagen buiten de deur te laten en zo mijn persoonlijk kracht weer terug te pakken. Probeer het eens en laat me weten wat je er van vind.

  7. Baden. Mijn Favoriet!! Alleen de gedachte aan een bad zorgt er al voor dat ik met pauze wil gaan. Ik hou enorm van in bad gaan! Er bestaat niets beters dan een heerlijk, lang, warm bad nemen na een lange, zware dag. De voordelen zijn dat het ontspant, het verbind je met je water centrum (belangrijk voor de baarmoeder-mens) en het ontgift. Baden met dode zee zout herstelt je PH, ontgift je huid en verhoogt je vibratie. Ik kan het je aan raden elke week een bad met zee zout te nemen!

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips en mocht je zelf nog tips of ervaringen hebben die je met anderen wil delen, dan zou ik het leuk vinden als je hieronder een berichtje achterlaat.