Blogs frontpage » HSP » HSP Overlevingsgids: Tip 1
25/10-13 om 17.07 door: Barbera

HSP Overlevingsgids: Tip 1

Tip 1: Erken voor jezelf dat je hooggevoelig bent.

HSP: Erken dat je hooggevoelig bentWeet je al van jezelf dat je hooggevoelig bent, maar durf je er nog niet zo goed voor uit te komen? Dat is heel begrijpelijk want het voelt een beetje als uit de kast komen. Wie wil er nou als te gevoelig gezien worden in deze tijd?
Maar denk vooral niet dat je een watje bent! Echt niet! Dat is het grootste misverstand dat er is. Want jij kunt bijvoorbeeld met je wijze blik en scherpe intuïtie iedere situatie doorzien, je weet al lang wat er speelt en hoe dingen opgelost moeten worden. Het wordt tijd dat jij je stem vindt en laat horen!
Pas wanneer je erkent dat je hooggevoelig bent en toestaat dat dat er mag zijn, dan kun je er naar gaan leven. Dan kun je een zucht van verlichting slaken, ophouden met zijn wie je niet bent en eindelijk je leven inrichten op de manier die bij je past.
Hooggevoeligheid is niet iets wat over gaat. Je hebt het niet, je BENT het.

Oefening: In het hier en nu ZIJN, doe je met heel je lichaam. Luister naar je lichaam, voel je lichaam, adem diep in en uit, voel waar je op zit/ligt, voel ook je voeten op de grond. Besteed hier elke dag aandacht aan, liefst zo vaak mogeijk. Kijk om je heen, observeer waar je bent en voel je veilig en geborgen bij jezelf.
En als je je overprikkeld voelt, neem dan bewust je ademhaling waar. Voel hoe je in- en uitademt, adem diep richting je buik en je komt weer helemaal bij jezelf. Laat alle stress en spanning die je niet kunt gebruiken via je voeten weer de aarde instromen.