Burn-out / Stress

Wat is een burn-out?

burnout arnhemWanneer lichaam en geest als gevolg van langdurige stress overspannen raken en niet meer kunnen herstellen, is er sprake van een burn-out. Sterk zwart-wit denken kan ook een direct gevolg zijn van spanning. Daardoor kunnen zich verschijnselen voordoen van vervreemding ten opzichte van anderen. Er is geen ruimte meer voor bezinning, contact maken, verwerken, stilstaan en genieten. Mensen met deze klachten hebben minder vertrouwen in hun persoonlijk kunnen dan voordat de klachten begonnen.

De oorzaken van een burn-out

Veel mensen beschouwen een burn-out als een werkgerelateerd probleem. In werkelijkheid raken veel mensen echter overspannen door een combinatie van factoren (werk, privé en innerlijke factoren) die chronische stress opleveren: voortdurend de focus leggen op dingen die overwonnen moeten worden, constant bezig zijn met overleven, de lat te hoog leggen en absoluut niet mogen falen.

Burn-out symptomen

Wat zijn de symptomen van een burn-out? In de fase voorafgaand aan een burn-out voel je de reservekrachten vaak al sterk afnemen. Je kunt nog werken, maar de werkdruk moet duidelijk naar beneden worden bijgesteld. Uiteindelijk kan het leiden tot diverse klachten:

• Concentratieverlies
• Extreme vermoeidheid
• Emotionele labiliteit
• Geheugenproblemen
• Slaapproblemen
• Leeg en uitgeput gevoel

Burn-out behandeling en herstel

Waarom kiezen voor een langzaam herstel als het veel sneller kan?
_______________________________________________________

Neem contact op

Het is nergens voor nodig om er maanden of jaren over te doen om te herstellen van burn-out. Je herstel duurt gemiddeld 6 maanden. Tenminste, wanneer je het accepteert, het wat rustiger aan doet en NIET in therapie gaat. Wil je wel in therapie, kies dan voor een snelle en gedegen aanpak. Om jou snel van je burnout af te helpen heb ik een 3 tal pakketten ontwikkeld. Welk pakket voor jou het beste geschikt is is afhankelijk van jouw situatie en jouw klachten. Ik informeer jou hier graag over.

Zit jij in een burnout en wil je hier uit komen? Wil je vandaag nog aan de slag met het verlichten van je werkstress? Wil je weten hoe je werkgever dit voor je kan betalen?

 

 


Check of jij een Hoog Sensitief Persoon (HSP) bent

Doe de quiz!