Blogs frontpage » HSP » 11 gewoontes van gelukkige mensen
21/11-14 om 14.09 door: Barbera

11 gewoontes van gelukkige mensen

Geluk HSP 2beinbalance arnhemIs het je ooit opgevallen dat gelukkige mensen vaak hogere verwachtingen hebben en ook vaak betere resultaten behalen? Er is een reden waarom het leven soepeler verloopt als je "geluksknop" aan staat en het cultiveren van gewoonten van gelukkige mensen zal je leven zeker op het goede spoor zetten om in zijn algemeen gelukkiger en gezonder te worden.

11 gewoontes van gelukkige mensen

1. Onvoorwaardelijke liefde

De enige manier waarop liefde een leven lang meegaat is wanneer deze onvoorwaardelijk is. De waarheid is: liefde wordt niet bepaald door degene die geliefd wordt, maar door degene die ervoor kiest lief te hebben. - Stephen Kendrick, The Love Dare

Tussen liefhebben en onvoorwaardelijk liefhebben zitten een aantal fundamentele verschillen. Je kunt ervoor kiezen om lief te hebben, maar ervoor kiezen onvoorwaardelijk lief te hebben betekent dat je verder kijkt dan de imperfecties van de ander. Je laat elk oordeel los en je accepteert anderen zoals ze zijn en je kiest ervoor om altijd op een liefdevolle manier te handelen. Ervoor kiezen om zonder condities, zonder voorwaarden lief te hebben betekent dat je ervoor kiest om op een GROTE manier lief te hebben. Groter dan de sociale en emotionele restricties die onze liefde in gebondenheid houden.

Jouw onvoorwaardelijke liefde hoeft niet in elke situatie naar buiten gericht te zijn, onvoorwaardelijke liefde kan ook naar binnen gericht zijn, naar jezelf dus. Jezelf volledig accepteren zoals je bent en jezelf ook deze onvoorwaardelijke liefde geven kan bescherming, genezing en het zelfvertrouwen wat je nodig hebt om de volgende stap richting je overwinning te zetten, bieden.

2. Dankbaarheid

“He is a wise man who does not grieve for the things which he has not, but rejoices for those which he has.” – Epictetus

Ik kan het belang van dankbaarheid als gewoonte van gelukkig mensen niet genoeg benadrukken. Als je er een gewoonte van maakt om te denken aan, en het uiten van, alles waar je dankbaar voor bent, dan zul je zien dat deze vreugdevolle ervaringen zich blijven uitbreiden in je leven. Net als de wet van de zwaartekracht, zal de wet van de aantrekkingskracht zich uitbreiden als je daar je focus op legt en als je gefocussed bent op waar je dankbaar voor bent, kun je zeker nog meer zaken verwachten in de toekomst om dankbaar voor te zijn.

3. Hulp aan anderen

Niets doen voor anderen is het ongedaan maken van jezelf. We moeten doelbewust vriendelijk en gul te zijn,anders missen we het beste deel van ons bestaan. Als je je hart inzet voor een ander, maakt dat ons hart groot en vol vreugde. Dit is het grote geheim van het innerlijk leven. We doen onszelf het meeste goed als we iets voor een ander doen. - Horace Mann.

De tijd nemen om een ander te helpen laat karakter zien, vooral als je er niets voor terug verwacht. Je tijd geven zonder iets terug te hoeven hebben, geeft je iets veel belangrijkers, het geeft je de voldoening dat je waarde hebt toegevoegd aan de wereld. Meewerken aan het verbeteren van een fysieke, mentale, ecologische of spirituele staat van zijn, verbetert niet alleen de wereld, maar het helpt ook bij het opbouwen van positieve karma in jouw leven.

4. Voor jezelf zorgen

Je moet eerst van jezelf houden voor je van een ander kunt houden. Door jezelf accepteren en volledig te zijn wie en wat je bent kan alleen al jouw aanwezigheid anderen gelukkig maken. Jijzelf net zoveel als een ander in het hele universum, verdient jouw liefde en aandacht. ~Buddha

Als je geen aandacht besteedt aan je eigen behoeftes, hoe kun je dan zorgen voor de behoeftes van anderen? Het is helemaal niet egoïstisch om een bepaalde tijd per dag of per week te reserveren voor jezelf, waarin je ervoor zorgt dat je eigen geest, lichaam en ziel ok en voldoende uitgerust zijn. Hier vast een paar dingen die we zelf kunnen doen om tegemoet te komen aan onze behoefte voor ons zelf te zorgen. Probeer er een paar uit, of voeg een paar van je eigen zelfzorg gewoontes toe in het commentaar hieronder:

  • 15 minuten ochtend meditatie - Dit is enorm aardend. Probeer het elke ochtend te doen voor je opstaat of elke nacht voor je gaat slapen.
  • Affirmaties - Affirmaties zijn enorm belangrijk in ons leven. Kies voor affirmaties die resoneren met jou en herhaal ze ELKE DAG in de spiegel.
  • Een hoofdstuk lezen uit een boek - 6 minuten lezen per dag kan stress al verminderen met 68%.
  • Lekker in bad gaan liggen - Voeg eens 2 kopjes geïoniseerd zee zout + 2 kopjes puur zuiveringszout toe aan je warme bad - je zult het GEWELDIG vinden!
  • Beweeg - Actief blijven helpt niet alleen om er beter uit te zien en je beter te voelen, het verheldert je geest en lost negatieve gedachten en twijfels op.
  • Eet in de zomer rouwe organische groenten en fruit (in de winter kun je ze beter kort verwarmen voor je ze eet).
  • Koop een nieuwe outfit - Hey, er is niets mis met wat winkeltherapie zo nu en dan! Verwen jezelf, je verdient het!

 

5. Vergeven

Vergeven HSP 2beinbalance arnhemVergeven kan je een rustige, hernieuwde geest brengen. Je zult merken dat je je overall veel positiever en minder gestrest zult voelen. Je kunt zelfs een vooruitgang in je gezondheid bemerken, zoals bijvoorbeeld een lagere bloeddruk. Als iemand je pijn doet of beledigt, ontstaan er negatieve gevoelens van bitterheid of wraak. Laat jezelf niet elke keer opnieuw weer die prijs betalen. Vaak zal die focus op het verleden en de pijn jou weghouden bij het genieten van de wonderen van vandaag en het potentieel van morgen.

Er is echter goed nieuws, hoewel je geen controle hebt over hun acties en hun wensen, je hebt WEL controle over die van jouzelf!

6. Mededogen

Compassion is a foundation for sharing our aliveness and building a more humane world. — Martin Lowenthal, Opening the Heart of Compassion

Het hebben van mededogen is een belangrijk menselijk aspect. Het tonen van herkenning en respect voor alle situaties kan niet alleen veel problemen in de wereld oplossen, het kan mensen ook troost bieden te weten dat er iemand is die om ze geeft, van ze houdt en ze ziet als en gelijke. Toon mededogen voor anderen en waar ze zijn in het leven.

Hoewel de situatie misschien niet wenselijk is voor jou, het is wel waar zij zijn - en als zij dichter bij willen komen bij waar ze willen zijn, dan hebben ze liefdevolle steun van mensen zoals jij.

7. Humor

Zoals een oud gezegde zegt, "Lachen is het beste medicijn." Het is waar en gelukkige mensen weten dit. Ze lachen veel en soms zelf om henzelf. Lachen creëert een luchtigheid in een zware situatie. Een goede buiklach is alles wat er nodig is, humor is besmettelijk. Een grappige, vrolijke persoon in een groep kan een kamer vol gelukkige mensen maken.

Humor maakt je niet alleen gelukkig, maar ook gezond. Er zijn studies die aantonen dat humor en lachen je immuunsysteem versterken, je energie een boost geven, pijn verminderen en je beschermen tegen de schadelijke effecten van stress.

“Your sense of humor is one of the most powerful tools you can have to make certain that your daily mood and emotional state support good health.” – Paul E. McGhee, Ph.D

8. Verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid nemen voor je gedachten, je woorden, je acties en je reacties zal je meer blijdschap brengen in je leven. Als het jouw intentie is om een meer positieve wereld te creëren voor jezelf dan is het aan jou om je gedachten, stemmingen en acties te hebben die die positieve wereld creëren.

Maar, als je je huidige situatie analyseert en je ziet dat er een negatieve consequentie ontstaat als gevolg van jouw stemming/acties/reacties, dan is verantwoording daarvoor nemen hetgeen wat ervoor zorgt dat je je koers kunt bijstellen om zo te streven naar een beter resultaat. Laat de angst om veroordeelt te worden los en creëer verantwoordelijkheid. Karma raakt de tel van jouw ware intenties niet kwijt.

9. Volharding

If you can’t fly then run, if you can’t run then walk, if you can’t walk then crawl, but whatever you do you have to keep moving forward. – Martin Luther King, Jr.

Richt jezelf op wat jij wil en bouw jezelf dan op om die persoon te worden door middel van positieve affirmaties, intenties en acties. Als we iets najagen van grote waarde met een onsterfelijke geest, dan weet Karma dit en zal het leveren. Het komt misschien niet allemaal tegelijk of op een manier zoals jij die verwacht, maar volharding zal de resultaten die gelukkig maken toekennen.

10. Focus op de oplossing

Happy people focus on solutions.  Unhappy people focus on problems. – Chris Butler

Je focus op problemen loslaten, is jezelf verlossen van een negatieve focus. Grote probleem oplossers en veel miljonairs bestaan omdat zij de noodzaak van het focussen op problemen niet inzien en zich juist focussen op de oplossing. Het leven zit vol mogelijkheden en oplossingen als je daarin gelooft en je daar op focust. Het leven zit ook vol problemen als je je daar op focust. Waar leg jij liever je focus op?

11. Eerlijkheid

Soms ben je misschien oneerlijk, maar zoals ik eerder al zei, Karma houdt ALTIJD de tel bij. Voor elke gedachte, elk woord en elke actie die je doet, krijg je dezelfde energie terug. Als eerlijkheid is wat je uitdraagt, dan krijg je daar respect, vertrouwen en eerlijkheid voor terug. Met oneerlijkheid krijg je een eenzame omgeving zonder geluk terug. Je zult het effect van oneerlijkheid misschien niet direct zien, maar het zal jou van binnenuit uithollen. De mogelijkheid om dat te herstellen is er echter altijd. Je kunt NU beginnen met eerlijk zijn om zo een betere, gelukkigere morgen te creëren.

(Bonus) 12. Optimisme, natuurlijk! ;)

Positief denken is de sleutel tot geluk. Gelukkige mensen oefenen met het omzetten van negatieve gedachten en ervaringen naar positieve. Het glas is halfvol, je leven leven met positieve gewoonten en leren hoe je je eigen "geluksknop" om kunt zetten, zal je leven veranderen op manieren die je niet voor mogelijk kunt houden.

Wil jij ook ervaren hoe je gelukkiger kunt zijn? Neem dan nu contact met me op voor een vrijblijvend gratis kennismakingsgesprek. Ook jij kunt je stralende zelf zijn!