Blogs frontpage » Burnout » 5 handige manieren om er sneller weer bovenop te zijn
28/2-15 om 16.08 door: Barbera

5 handige manieren om er sneller weer bovenop te zijn

“What defines us is how well we rise after falling.” – Unknown

Kom er weer boven op HSP burnout 2beinbalance arnhemWe maken allemaal weleens vergissingen of fouten en we begaan allemaal weleens een stommiteit in ons leven. Veel mensen hebben daar maar even last van, maar anderen worden depressief, boos of hebben grote moeite om weer uit dat gat te kruipen. Hoe vaak je ook struikelt in het leven, elke keer leer je weer een nieuwe waardevolle les. Hoe goed je deze les leert, bepaalt hoe goed je er weer bovenop komt. Het meet niet alleen onze veerkracht, uiteindelijk dient het als een integraal onderdeel van ons unieke karakter.

"Now is the time to turn the corner on conquest.  It is your time to rise".

Hier zijn 5 manieren die je zullen helpen om sneller weer op te krabbelen in het leven.

1. "Zeg nee" tegen nee

Soms bevind je je in een situatie die niet goed aanvoelt. Als je dit al aan ziet komen, wees dan niet bang om nee te zeggen. Deze nee kun je zeggen tegen fysieke ervaringen in het leven waarbij je je niet comfortabel voelt. Maar deze nee kun je ook zeggen tegen niet-fysieke ervaringen, zoals bijvoorbeeld negatieve gedachten die naar binnen proberen te sluipen en fouten proberen te vinden in jouw positieve denken.

Jouw intuïtie leid je naar de beste versie van jouzelf en niet naar die van iemand anders. Jij bent het waard om die innerlijke stem te volgen en zo de beste versie van jezelf te worden.

2. Versterk je verlangens

Als je wil wat jij daadwerkelijk wil, in plaats van wat je niet wil, dan is het belangrijk om hulp in te schakelen bij het gevecht in je geest. De versterking die jij nodig hebt kan bv. worden over gebracht via positieve affirmaties. Wat er ook gebeurd, jouw uiteindelijke doel is om uit de shit te komen of om het om te beginnen al te vermijden.

En als je het moeilijk vind om anderen om hulp te vragen, onthou dan dat het ok is om de mensen om je heen om hulp te vragen. Iedereen heeft weer een andere kijk op dingen, die jou een waardevol inzicht kunnen bieden.

3. Zeg ja tegen ja

Als je jouw verlangens versterkt zul je merken dat de mogelijkheden om die verlangens te vervullen zich zullen aandienen. Als deze kansen zich voor doen, grijp ze dan! Als je tijdens het eten een salade bestelt en deze wordt gebracht dan zou je normaal gesproken niet ineens om soep vragen of wel? Carpe opportunitatem! (Grijp de kans!)

4. Wees dankbaar, niet hatelijk

Als de mogelijkheid zich voordoet om jouw angst uit te spreken naar iemand of iemand roept een negatieve houding bij je op, dan is het tijd om op de dankbaarheid knop te drukken. Als iemand je afsnijdt op de snelweg, maak dan gebruik van dat moment om je dankbaarheid te uiten voor je oplettendheid of voor het feit dat je remmen zo goed werken in plaats van ze uit te schelden of je middelvinger naar ze op te steken. Onthou dat wat er ook gebeurd, het kan altijd erger.

5. Geef jezelf ruimte om te manoeuvreren

Als het je niet in een keer lukt om er weer uit te krabbelen, wees dan niet te streng voor jezelf, niemand is perfect. Wees dankbaar voor de vooruitgang die je hebt gemaakt, elke vooruitgang doet ons groeien. En ook al ga je een klein stukje achteruit, het geeft je misschien wel weer iets om van te leren voor de volgende keer.

Op het overkomen van de obstakels die het leven ons te bieden heeft! Laten we het hebben over hoe jij deze tips (en anderen) gebruikt hebt via het commentaarformulier hieronder.

Heb je hulp nodig bij het zien van de zonnige kant van het leven? Neem dan contact met me op, ik sta je graag te woord.