Blogs frontpage » Burnout » 5 tips voor herstel van je burnout
18/11-13 om 11.12 door: Barbera

5 tips voor herstel van je burnout

Het belangrijkste is, dat je heel snel van je (dreigende) burnout of overspannenheid af bent. Deze tips zullen je helpen bij het herstel van je burnout

TIP 1:
5 tips voor herstel van een burnoutLuister alleen naar mensen die zélf van een burnout zijn afgekomen.

Je zit in een burnout en je wil zo snel mogelijk van je burnout klachten af. Je wil in elke situatie jezelf kunnen zijn. Om die stap te maken zoek je het in eerste instantie in praktische zaken en volg je adviezen van kennissen op.
Adviezen die vaak goed bedoeld zijn, maar die bedacht zijn door mensen die helemaal niet snappen waar jij nu mee zit. Om die reden zullen die adviezen niet werken.

TIP 2:
Houd het simpel en besef dat je zélf moet veranderen.

Dan zijn er nog hele hordes van mensen die denken dat je jezelf niet zo moet aanstellen en je jouw gedrag maar even moet aanpassen.
Shit, dat werkt ook al niet.... Kom ik er dan nooit van af?!
Jawel hoor; je moet gewoon de juiste dingen doen! Als je weet hoe iets moet, dan is het allemaal heel simpel. Dan zet je gewoon de juiste stappen en laat je de juiste belemmeringen los.

TIP 3:
Het gaat er niet om wat je meemaakt, maar hoe je er mee omgaat.

Als je jouw doelen wilt realiseren, is het oké om te accepteren dat je nou eenmaal heel veel tegenwerkende overtuigingen hebt. Vanaf het moment dat je jezelf hiervan bewust bent, zul je de verantwoordelijkheid gaan nemen voor je eigen resultaten.
Je neemt het heft weer in eigen handen.

TIP 4:
Train vervelende emoties te vervangen door krachtige stemmingen.

Je gedrag wordt bepaald door alle herinneringen, situaties en overtuigingen uit het verleden en je doelen voor de toekomst. Zo zijn er heel veel krachtige, mooie, versterkende, liefdevolle herinneringen die jou op dit moment kracht en energie geven.
Tegelijkertijd zijn er ook heel veel vervelende situaties (tegenslagen) geweest, die je momenteel beperkenin je persoonlijke effectiviteit, je leven, je gezondheid of je werk.
Het kunnen loslaten van deze patronen bepaalt je persoonlijke effectiviteit in het hier en nu.

TIP 5:
Luister naar je lijf en zet nu de belangrijkste stap in je leven.

Er zijn natuurlijk vele zelfhulpboeken en op internet kun je heel veel informatie over burnout verzamelen. De meeste mensen met een burnout hebben echter een gerichte begeleiding in persoonlijke ontwikkeling nodig om van hun burnout af te komen.
Ik kan jou hier mee helpen. Tijdens mijn burnout begeleidings traject krijg je alle inzichten en gereedschappen om effectief van je burnout af te komen.