Blogs frontpage » Gezondheid » Heel je leven - 12 manieren om NU van jezelf te houden
24/11-13 om 15.55 door: Barbera

Heel je leven - 12 manieren om NU van jezelf te houden

12 manieren om NU van jezelf te houden

Hou van jezelf - Arnhem

Ik heb ervaren dat er maar 1 ding is dat elke probleem heelt en dat is van jezelf te houden. Op het moment dat mensen beginnen elke dag meer en meer van zichzelf te houden, is het verbazend te zien hoe hun leven verbeterd. Ze voelen zich beter, ze krijgen de baan die ze graag wilden of ze krijgen het geld dat ze nodig hadden. Hun relaties verbeteren of de negatieve relaties lossen op en er ontstaan nieuwe relaties.

Houden van jezelf is een prachtig avontuur! Het is net als leren vliegen. Stel je eens voor dat we allemaal konden vliegen wanneer we dat maar willen? Hoe spannend zou dat zijn! Laten we beginnen met NU van onszelf te houden.

Hier zijn 12 manieren om jou te helpen van jezelf te (leren) houden:

 1. Stop alle kritiek
  Kritiek heeft nog nooit ergens toe bijgedragen en nog nooit iets veranderd. Weiger om kritiek te hebben op jezelf. Accepteer jezelf helemaal zoals je bent. Iedereen veranderd. Op het moment dat je kritiek hebt op jezelf, zijn je veranderingen negatief. Maar wanneer je jezelf goedkeurt, zijn je veranderingen positief.
 2. Hou van jezelf - ArnhemVergeef jezelf
  Laat het verleden los. Je hebt je best gedaan met de middelen tot je beschikking, de kennis en het bewustzijn die je toen had. Nu ben je bezig te groeien en te veranderen en zul je je leven anders leven.
 3. Maak jezelf niet bang
  Stop ermee jezelf te terroriseren met je gedachten. Dat is een verschrikkelijke manier om te leven. Zoek een mentaal beeld wat je plezier geeft en op het moment dat je enge gedachten hebt, schakel dan direct over naar dat fijne beeld in je gedachten.
 4. Wees zachtaardig en vriendelijk en geduldig
  Wees mild voor je zelf. Wees aardig voor jezelf. Wees geduldig met jezelf als je bezig bent een nieuwe manier van denken te leren. Behandel jezelf op dezelfde manier als je zou doen met iemand waar je oprecht van houdt.
 5. Hou van jezelf - ArnhemWees lief voor je geest
  Zelfhaat is alleen het haten van je eigen gedachten. Heb geen hekel aan jezelf vanwege je gedachten. Probeer je gedachten teder te veranderen.
 6. Geef jezelf complimenten
  Kritiek breekt de innerlijke geest, terwijl lof deze juist opbouwt. Prijs jezelf zo vaak je kunt! Vertel jezelf hoe goed je het doet bij elk klein ding dat je doet.
 7. Steun jezelf
  Ga op zoek naar manieren om jezelf te steunen. Schakel de hulp in van vrienden en sta toe dat ze je helpen. Het is sterk om om hulp te vragen als je die nodig hebt!
 8. Hou van je minpunten
  Erken dat je je minpunten gecreëerd hebt om in een behoefte te voorzien. Nu ontdek je nieuwe, positieve manieren om in die behoeften te voorzien. Laat dus liefdevol je oude negatieve patronen los.
 9. Hou van jezelf - ArnhemZorg goed voor je lichaam
  Leer over voeding. Wat voor soort brandstof heeft je lichaam nodig voor een optimale gezondheid en energie niveau? Leer over beweging. Van wat voor soort beweging hou jij? Koester en vereer je lichaam!
 10. Spiegel jezelf
  Kijk vaak jezelf in je eigen ogen. Spreek het groeiende gevoel van liefde voor jezelf uit. Vergeef jezelf terwijl je in de spiegel kijkt. Praat met je ouders terwijl je in de spiegel kijkt en vergeef hen ook. En zeg minstens 1x per dag "Ik hou van jou, echt waar!" terwijl je jezelf aankijkt in de spiegel.
 11. Hou NU van jezelf
  Wacht niet tot je je beter voelt, tot je afgevallen bent, tot je die nieuwe baan hebt of tot je een nieuwe relatie hebt. Begin NU en doe je best.
 12. Maak plezier
  Herinner je de dingen die je plezier gaven toen je klein was. Integreer deze in je huidige leven. Zoek naar een manier om plezier te hebben met elk ding dat je doet. Laat jezelf de vreugde van het leven uiten. Glimlach. Lach. Verheug jezelf en het Universum verheugt zich met je mee.
Hou van jezelf - Arnhem