Blogs frontpage » Burnout » Burnout en wandelcoaching
24/11-13 om 16.44 door: Barbera

Burnout en wandelcoaching

Herstelbegeleiding bij burnout

Ontbreekt het je aan tijd en energie om de gewenste veranderingen in je leven aan te pakken? Dan heb je nu de eerste stap gezet en loop ik als buitencoach graag met je mee op weg naar een gelukkiger leven.

Wandelen, een krachtig concept

Loop je vast in je werk of in je relaties? Ben je uit balans of heb je het te druk? Wil je iets veranderen, maar weet je niet waar te beginnen of welke richting het uit moet? Dan is het moedig om hier een coach bij te zoeken die je kan begeleiden in je zoektocht. Mijn werkterrein is de natuur, waar je makkelijker tot rust komt en in contact met jezelf. De combinatie van coachen, in beweging zijn en de natuur vormt een krachtig concept. Het helpt je om je hoofd leeg te maken en je gedachten te stroomlijnen. De elementen van de natuur bieden vele metaforen voor je eigen leven. Zet je eerste stap in de richting die je zelf verkiest. De antwoorden herberg je zelf. Ik luister, en stel vragen, zodanig dat je jezelf de oplossing hoort zeggen.

Stress en burnout

Als je langdurig last hebt van stress, en misschien al ziek thuis bent, is het zaak dit grondig en gestructureerd aan te pakken. In een stap-voor-stap methode werken we eerst aan je herstel, zowel fysiek als mentaal. Vervolgens onderzoeken we de stressonderhoudende factoren, zowel intern als extern, en bekijken hoe je deze op een positieve manier kunt beïnvloeden. De laatste stap is de re-integratie, dit kan zijn in je eigen werk of misschien in iets geheel anders.

Levenskunst

In een samenleving waarin we veel tijd en energie kwijt zijn met reageren op alles wat–al dan niet gewenst- op ons afkomt, is het nodig om ook je eigen inspiratiebronnen te blijven voeden. Simpele vragen als:

  • waar word ik blij van?
  • waar heb ik zin in?
  • wat geeft me energie?

kunnen de aanleiding zijn om je leven anders in te richten en je tijd anders te besteden. Het resultaat is een evenwichtiger in het leven staan, wat je uiteindelijk gelukkiger maakt.

Mijn eigen inspiratie vond ik o.a. in het boeddhisme, waar ik compassie en acceptatie leerde toepassen; de filosofie van de levenskunst leerde me kijken vanuit verschillende perspectieven en in de natuur vind ik steeds weer die innerlijke rust.

Wat zijn jouw inspiratiebronnen?

Ervaar het wandelcoachen

Als je wilt weten of wandelend coachen iets voor jou is en of er een klik is tussen ons, maak dan eerst een vrijblijvende afspraak waarin we tijdens een wandeling wat uitgebreider kunnen kennis maken en je mijn aanpak kunt ervaren. Ik kijk er naar uit en luister graag naar jouw verhaal.