Blogs frontpage » HSP » Werk voor ons laten werken
15/6-14 om 19.30 door: Barbera

Werk voor ons laten werken

Ooit te horen gekregen dat je 'te gevoelig' bent?

Ik wel, regelmatig zelfs. Soms, als iemand 'Je bent te gevoelig' zegt, voelt het alsof ik een klap in mijn gezicht krijg. Is dat omdat ik te gevoelig ben?

Een gevoelige vrouw zijn in onze maatschappij is al erg genoeg. Maar geïdentificeerd worden als een gevoelige man is nog veel erger. Mogelijk verwant aan testiculaire verwijdering. Maar wat je geslacht ook is, het komt maar zelden voor dat 'gevoelig' zijn gezien wordt als een pluspunt. Het kan zelf dodelijk zijn op menige werkvloer.


1 ding wil ik wel verduidelijken:

Te gevoelig zijn betekend niet dat je onprofessioneel bent of een irrationele drama Queen ( of King). Ik kan me persoonlijk niet identificeren met zulke mensen. En dat is dus ook niet wat ik bedoel als ik het heb over 'gevoelig'.

In het boek van Barrie Jeager, PhD - Making Work Work for the Highly Sensitive Person, staat een aardige lijst met karakter eigenschappen voor de Hooggevoelige Mens (HSPs) die je ego toch wel een aarige boost geeft:

'Frequently, the HSPs I interviewed were gifted, multitalented, with strong imaginations, intense emotional awareness and range of emotional expression, and restless minds eager to learn and consume knowledge in huge gulps…' 

Ze zegt dus eigenlijk dat we een gave hebben, over meerdere talenten beschikken, een sterkte verbeelding hebben, over intense emotionele gewaarwording beschikken, een uitgebreid scala aan emotionele expressies bezitten, een rusteloze geest hebben, graag willen leren en dat we kennis in grote getale opslokken. Nou dat klinkt toch helemaal niet slecht!

Maar wat heeft gevoelig zijn nou te maken met een burn-out?

Barrie Jaeger legt deze connectie vanaf het begin:

'Emotionally, they (HSPs) were frequently indignant with and frustrated by the roughness of the business world… abilities they usually couldn't channel into the workplace…Even those whose careers were rising and were promising stars in senior management positions felt out of place in the modern world of work. Often, the stresses and demands of the workplace took a considerable toll on their physical and emotional health.'

Ze zegt dus dat  HSPs vaak verontwaardigd en gefrustreerd zijn door en met de hardheid van de zakelijke wereld....vaardigheden die ze vaak niet kwijt kunnen op de werkvloer.... Zelfs diegenen wier carrières als rijzende sterren opstegen naar senior management posities, voelen zich niet op hun plaats in de moderne werkwereld. Vaak hebben de stress en de hoge eisen van de werkomgeving een flinke tol geëist van hun fysieke en emotionele gezondheid.

Maar wat verwacht je dan?

Volgens Jaeger, hebben HSPs vaak last van te hoge verwachtingen van henzelf en van anderen. Kort gezegd zijn we erg idealistisch. Dit wordt bevestigd door quotes van Ayala Pines en Elliot Aronson, wie schreven:

Career Burnout: Causes & Cures way back in 1988:
‘They say that people with the highest ideals, unless they somehow manage to develop effective coping strategies on their own, “are likely to experience the most severe burnout”.’ 

Mensen met de hoogste idealen, zullen waarschijnlijk de meest ernstige burn-out ervaren, tenzij ze manieren voor zichzelf bedenkt om effectief om te gaan met stress. Mmmm, dat geeft toch te denken....

Barrie Jaeger's Making Work Work boek focust op 3 categorieën van werk:

  1. Sleur (we weten allemaal wat dat is)
  2. Ambacht (ontwikkeling van de fijne vaardigheden)
  3. Roeping (werk waar je voor gemaakt bent)
  4. Het doel is om bij Roeping uit te komen, als dat al mogelijk is. Jouw Roeping zal je heel veel energie geven. Jaeger beschrijft het als: 'It’s like tapping into an artesian well that constantly supplies us with vitality and health., wat zoiets is als tappen uit een creatieve bron die je constant voorziet van vitaliteit en gezondheid.

Ambacht is een haalbare tweede keus. Sleur is hel. Sleur zal een serieuze aanslag plegen op je fysieke en geestelijke gezondheid. Het is verbazingwekkend hoe vaak we ons in sleur bevinden.

Zit jij in Sleur?

Jaeger identificeert 3 dingen die een grote invloed hebben op of we ons in Sleur, Ambacht of Roeping bevinden:

Controle over wat, wanneer, waar en hoe we werken
Werk dat iets voor ons betekend
Uitdagingen waar we van houden

Waarom we ons in Sleur bevinden

Als HSPs, maken we een hoop fouten die ons een enkele reis naar Sleur kunnen opleveren. In het boek worden deze in geur en kleur genoemd.

Hier een aantal 'oepsen', waar we om bekend staan:

* een laag betaalde baan aannemen waar we voor over gekwalificeert zijn, omdat we denken dat deze dan emotioneel minder van ons vraagt
* toestaan dat onze nieuwsgierigheid naar nieuw en anders onze ondergang is
* meer werk aanpakken dan ook echt haalbaar is
* geloven dat de management motivatie hype ook echt duurzaam is
* werken in een fysiek oncomfortabele omgeving (omdat iedereen dat oké lijkt te vinden)
* moeite hebben met vragen om wat we nodig hebben

Onze grootste vergissing

De grootste valkuil waar we vaak in vallen is focussen op De Juiste Baan. Tenminste, de baan waarvan we denken dat we deze nodig hebben om onze Roeping te vinden. Dit is NIET de oplossing. Wat we zouden moeten doen is identificeren welke dingen we echt belangrijk vinden en dan op zoek gaan naar een baan die daarbij past.

Wat mooi klinkt, maar wel een beetje slap.

Gelukkig is het boek van Jaeger verrassend pragmatisch. Ze geeft een aantal praktische handvatten die we kunnen volgen om dit ook daadwerkelijk te bereiken - en ze ziet ook in dat we door alle 3 de categorieën heen kunnen stuiteren op regelmatige basis, afhankelijk van wat er speelt. Jaeger is geen purist.

Wat voor invloed deze Sleur-naar-Roeping strategie heeft op je inkomen, wordt uitgebreid besproken. Ze geeft zelfs toe dat niet iedereen een fatsoenlijk inkomen kan genereren met hun Roeping. Soms zit het er gewoon niet voor je in.

Aaaaaahhhhhhhhhh.


Maar je kan ook op een andere manier je Roeping injecteren in je leven. En dit is belangrijk omdat het je helpt je Ambacht beter te beheren en daarmee kans maakt op goede gezondheid en een gevoel van rust. Wat uiteindelijk alles is wat we nodig hebben. Toch?