Blog


Aug 21, 2016
Posted by: Barbera

5 manieren om te vergeven en los te laten

"Forgive others. Not because they deserve forgiveness, but because you deserve peace."

Vergeven en loslaten 2beinbalance arnhemAls we deze wereld binnenkomen, hebben we nog geen idee van pijn, bedrog of verraad. Deze gevoelens houden we pas vast als we door ons leven navigeren en deze zullen ook steeds heftiger en groter worden als we niet naar binnen gaan om ze los te laten. Wraak gevoelens koesteren kan ons letterlijk ziek maken. Het vervuilt onze geest en kan uiteindelijk ook tot fysieke ziektes leiden.

In het begin zal het je niet makkelijk vallen om mensen te vergeven die je pijn gedaan hebben in het verleden, maar het is wel nodig om te kunnen groeien als mens en om jezelf vrij te maken van je "pijnlichaam", zoals Eckhart Tolle dat noemt in zijn boek "The Power of Now."

Deze tips zullen je helpen om je emotionele pijn te genezen.

5 manieren om te vergeven en los te laten

1. Probeer niet, ben gewoon

Hoewel het stellen en behalen van doelen een deel is van het leven, moet je er wel voor zorgen dat het bereiken van nieuwe hoogtes er niet voor zorgt dat je niet meer geaard en in het moment van nu bent. Je moet accepteren waar je nu staat in je leven voordat je toe kunt werken naar vergeving. Doe het stap voor stap en blijf aanwezig tijdens elke fase van het proces.

Wanneer je stopt met proberen sta je toe dat je natuurlijke staat tevoorschijn komt. Geloof in jezelf en onthoud dat je enorm veel potentieel bezit op dit moment. Net zoals je niet vast moet blijven houden aan pijn uit het verleden, moet je jezelf ook niet meer pijn aan doen door jezelf te bekritiseren tijdens jouw proces. Haal adem en onthoud dat je veel meer waarde hebt dan jij zelf denkt.

2. Identificeer jezelf niet met je gedachten, observeer ze alleen

We veroorzaken veel onnodige pijn voor onszelf door onszelf zo snel aan onze gedachten te koppelen in plaats van ze alleen te observeren. Onze ego's vechten altijd om de controle, dus de truc hier is om je terug te trekken. Streef er niet naar om je gedachten te elimineren of te veranderen, maar wordt je er gewoon bewust van dat je deze gedachten hebt. Zodra je je bewust wordt van de gedachten in je hoofd, zal je je realiseren dat je EGO gewoon spelletjes met je aan het spelen is.

Je ware ik bevindt zich in je hart en in je ziel. Door je meer af te stemmen op je gevoelens in plaats van je gedachten, zal je gaan vibreren op een hogere frequentie en zullen destructieve gedachten over je verleden minder vaak in je hoofd voorkomen.

Gemiddeld hebben mensen zo'n 70,000 tot 80,000 gedachten per dag en daarvan is 80% negatief en wordt 95% telkens weer herhaald.

Dat betekent dat we niet echt nadenken, maar dat we herinneringen ophalen. Om onze hersenen opnieuw te programmeren voor gedachten waar we meer aan hebben, moeten we beginnen met ophouden gedachten als goed of fout te bestempelen. Het zijn simpelweg alleen maar gedachten en ze zijn niet eens jouw eigendom, ze komen en gaan zoals ze willen. Je hebt misschien geen controle over welke gedachten er in je hoofd binnen komen, maar je hebt wel controle over de manier waarop je op ze reageert.

3. Stuur liefde naar diegenen die je pijn hebben gedaan

"Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.“ Martin Luther King, Jr.

Andere mensen iets kwaads toewensen zal jou uiteindelijk alleen maar kapot maken.

Denk er maar eens over na, als jij negatieve vibraties het universum instuurt verlaag je daarmee je eigen vibratie en daarna nodig je slechte karma uit. Je trekt aan wat jij ben, dus als je uit bent op wraak, vereeuwig je alleen maar de pijn in je eigen leven.

Negativiteit trekt negativiteit aan, net als dat positiviteit positiviteit aantrekt. Dus stuur liefde naar die mensen die je pijn gedaan hebben, hoe moeilijk dit ook lijkt en jij krijgt liefde terug.

Je hoeft dit natuurlijk niet van vandaag op morgen te doen. Maar door te beginnen de liefde in je hart met kleine stapjes te vergroten, trek je positiviteit en liefde aan voor jezelf. Geef je verslaving aan het voelen van pijn op en je vindt ultieme bevrijding en voldoening.

4. Focus op het worden van de beste versie van jezelf

"Hurt people, hurt people; healed people, heal people."

Hoe simpel dit concept ook lijkt, veel van ons vergeten dit toch in de waan van de dag. Zoveel lijden blijft maar bestaan in de wereld omdat diegenen die gekwetst zijn de pijn levend houden en deze weer doorgeven aan iemand anders.

Accepteer dat jij de controle hebt over je eigen emoties om te voorkomen dat je deze "ziekte van de geest en ziel" verder verspreidt. Anderen kunnen jouw niet negatief beïnvloeden tenzij jij dat toestaat. Focus al je energie op het opbouwen van jezelf in plaats van het neerhalen van een ander.

De hoeveelheid werk is uiteindelijk hetzelfde, maar je zult veel trotser zijn op jezelf als je jezelf verbetert in plaats van dat je een ander vernietigt. Een bijkomende bonus is dat je er interne vrede door krijgt en dat voelt zoveel beter dan het vast houden aan giftige gedachten.

5. Onthou dat perfectie verwachten onrealistisch is

We leven nou eenmaal in een wereld waarin mensen fouten maken en die maken ze vaak ook. Hoewel sommige fouten grotere gevolgen hebben dan andere, gebeuren de meeste fouten niet eens expres maar per ongeluk. We proberen allemaal om te overleven en de meeste van ons proberen niet expres andere mensen iets aan te doen.

Realiseer je dat we allemaal zwemmen in dezelfde zee en dat we allemaal vechten tegen dezelfde stroming. We proberen allemaal alleen maar ons hoofd boven water te houden, maar soms falen we hierin. Betekent dat dat we gelijk gestraft moeten worden omdat het een keer niet is gelukt? Sta toe dat mensen fouten mogen maken en mogen groeien en onthoud dat jij ooit misschien wel een soortgelijke fout hebt gemaakt.

Je kunt anderen veel makkelijker vergeven als je onthoudt dat ze, net zoals jij, menselijk zijn en dus kwetsbaar en gevoelig voor dezelfde fouten en hobbels als jij. Degene die jij juist het moeilijkste kunt vergeven, is vaak de BELANGRIJKSTE persoon voor jou om lost te laten. Vergeven betekent loslaten. Het heeft niets te maken met gedrag goed praten. Het betekent het hele gebeuren loslaten. We hoeven niet te weten HOE we kunnen vergeven. We hoeven alleen BEREID te zijn om te vergeven. Het universum zorgt voor het hoe. Wat je uitzendt, komt bij je terug.

Als je klaar bent om te vergeven en los te laten, herhaal dan een van de volgende affirmaties:

  • Ik vergeef en laat los. Zo maak ik mijn wandeling richting een betere toekomst mogelijk!
  • Ik vergeef de fouten van anderen en mijzelf. Alles wat niet bij me past, laat ik langzaam los.!
  • Het is eenvoudig om dingen los te laten. Loslaten is leuk!
  • Als ik iets loslaat, komt er iets nieuws voor terug.
  • Ik doe wat goed is voor mij. Al het andere laat ik los!
  • Ik leef in het nu en laat alle dingen uit het verleden los.
  • Ik laat alle kwaadheid en frustratie los.
  • Ik vergeef je dat je niet bent zoals ik wil dat je bent. Ik vergeef je en ik laat je los.

Ga elke dag 2 tot 3 keer per dag voor de spiegel staan (neem hiervoor drie tot vijf minuten de tijd) en herhaal de zinnen die je gekozen hebt. Begin simpel met twee of drie zinnen, zodat je niet overweldigd raakt. Kijk jezelf in de spiegel aan en blijf je affirmaties herhalen. Voel je die positiviteit? Dat er een warm dekentje over je heen komt? Dan doe je het goed! Het is namelijk belangrijk dat je niet alleen de zinnen blijft herhalen, maar dat je ook de zinnen "voelt".

Vind je loslaten en vergeven nog een moeilijk iets, maar wil je hier wel iets mee? Meld je dan aan voor mijn gratis Je-Moeiteloze-Zelf-Zijn sessie. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

moeiteloos jezelf zijn sessie


HSP ChecklistDownload de HSP Checklist

 

 

 

Wij hebben ook een hekel aan spam!

Check of jij een Hoog Sensitief Persoon (HSP) bent

Doe de quiz!